Valige allolevast rippmenüüst sobiv teenus
- A.B.I indeksi määramine
- Arterite ja südamehaiguste riskide uuring
- Elektrokardiogramm (EKG)
- HDL-kolesterooli määramine
- Hotman®-uuring
- Kallutustest
- Kardiotokograafia uuring (KTG)
- Koormustest (veloergomeetril või liikuvrajal)
- LDL-kolesterooli määramine
- Perifeersete veresoonte audit
- Rasvhapete analüüsipakett
- Südame analüüsipakett
- Südame rütmihäirete arsti vastuvõtt
- Südame ultraheli (ehhokardiograafia)
- Südamestimulaatori kontroll ja seadistus
- Südametegevuse 24-72 tunni Holter-monitooring
- Südametervise hindamise pakett
- Südametervise riskide hindamise PLUS-pakett
- Tromboosi päriliku riski hindamine
- Tsentraalse vererõhu ja arterite seisundi uuring
- Vererakkude ja hemoglobiini hindamine (hemogramm 5-osalise leukogrammiga)
- Vererõhu 24 tunni monitooring
- Vererõhu mõõtmine (nõustamisega/ nõustamiseta)
- Vererõhu PLUS-pakett
- Veresuhkru määramine paastuverest (glükoos)
- Veresuhkru pikaajalise keskmise taseme määramine (HbA1c)
- Üldkolesterooli määramine (kolesterool)
Veresuhkru määramine paastuverest (glükoos)
Vere glükoosisisaldust reguleerivad hormoonid: insuliin, glükagoon, adrenaliin, kortisool ja kasvuhormoon. Tugev füüsiline koormus, stress, põletused ja infektsioonid võivad põhjustada füsioloogilist veresuhkru tõusu.
Tavalise toidukorra järgselt taastub glükoosi esialgne tase veres 2 – 4 tunni jooksul.
Kõrged väärtused viitavad suhkruhaigusele. Madalad väärtused võivad esineda, kui toiduga saadud süsivesikute kogus ei ole füüsilisele koormusele piisav.
Kuna analüüsi tulemust mõjutab otseselt toitumine, on oluline anda veri olles eelnevalt 10-14 tundi söömata-joomata.